Google news
Revolut

Revolut – Τι είναι και πως λειτουργεί

Το Revolut είναι μια ψηφιακή τράπεζα που προσφέρει διάφορες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και έχει την έδρα της στο Λονδίνο, αλλά παρέχει υπηρεσίες σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Το Revolut προσφέρει τις ακόλουθες βασικές υπηρεσίες:

 1. Χρεωστικές και Πιστωτικές Κάρτες: Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν μια ψηφιακή κάρτα Revolut που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για online και καταναλωτικές συναλλαγές.
 2. Συναλλαγές με Ξένα Νομίσματα: Μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με ξένα νομίσματα σε πραγματικό χρόνο με το πιο επικαιροποιημένο συναλλαγματικό ρυθμό και να αποφύγετε τις υψηλές τραπεζικές προμήθειες.
 3. Αποθήκευση και Επενδύσεις: Μπορείτε να αποθηκεύσετε χρήματα και να επενδύσετε σε μετοχές, κρυπτονομίσματα και άλλα χρηματοοικονομικά ενεργητικά μέσω της εφαρμογής.
 4. Συνδρομή Revolut Premium: Το Revolut προσφέρει επίσης προωθημένες υπηρεσίες, όπως ασφάλεια ταξιδιού, καλύτεροι ρυθμοί συναλλαγματικού ρυθμού και άλλα με την συνδρομή Revolut Premium.

Το Revolut λειτουργεί κυρίως μέσω της εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Οι χρήστες δημιουργούν έναν λογαριασμό Revolut και στη συνέχεια μπορούν να προσθέσουν χρήματα στον λογαριασμό τους από τον τραπεζικό τους λογαριασμό ή μέσω άλλων τρόπων. Από εκεί, μπορούν να κάνουν συναλλαγές, να πληρώσουν για αγορές, να ανταλλάξουν νομίσματα και να διαχειριστούν τα χρήματά τους μέσω της εφαρμογής.

Μερικές ακόμα σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το Revolut και τη χρήση του:

 1. Κάρτες Revolut: Το Revolut προσφέρει διάφορες επιλογές καρτών, συμπεριλαμβανομένων των καρτών Visa και Mastercard. Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν φυσικές κάρτες για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ και χρήση σε καταστήματα.
 2. Τραπεζικές Υπηρεσίες: Το Revolut προσφέρει επίσης βασικές τραπεζικές υπηρεσίες, όπως λογαριασμό για την αποθήκευση χρημάτων, δυνατότητα πληρωμών και συναλλαγών, και πρόσβαση σε έναν αριθμό τραπεζικών λειτουργιών μέσω της εφαρμογής.
 3. Το Revolut Metal: Εκτός από την Revolut Premium, το Revolut προσφέρει επίσης το Revolut Metal, μια υπηρεσία με επιπλέον προνόμια όπως ασφάλεια ταξιδιού, ανταμοιβές, και μια κάρτα από μέταλλο για προσθετικό στυλ.
 4. Τραπεζική Ασφάλεια: Όπως και με οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, είναι σημαντικό να προστατεύετε τα στοιχεία πρόσβασης σας και να ακολουθείτε τις συστάσεις ασφαλείας που παρέχονται από το Revolut. Χρησιμοποιείτε πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης και ενεργοποιείτε τη διπλή επαλήθευση για αυξημένη προστασία.
 5. Ευελιξία Συναλλαγών: Με το Revolut, μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές 24/7 και να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας από οπουδήποτε με σύνδεση στο internet.
Διαβάστε  Καταγγελία Εργαζόμενου - Δήλωση Απασχόλησης

Revolut Απάτη – Τι είναι μύθος και ποια η πραγματικότητα

Οι κατηγορίες για απάτη σχετικά με το Revolut είναι αντιφατικές και μπορεί να προέρχονται από διάφορες πηγές. Ας διευκρινίσουμε την πραγματικότητα σχετικά με αυτό το θέμα:

Μύθος: Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ακούσει φήμες ή να διαβάσει δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατηγορούν το Revolut για απάτη ή αμφισβητούν τη νομιμότητά του.

Πραγματικότητα: Το Revolut είναι μια εταιρεία που παρέχει ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες, και έχει εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Έχει λάβει χρηματοδοτική υποστήριξη από επενδυτές και λειτουργεί υπό την επίβλεψη των ρυθμιστικών αρχών των χωρών όπου παρέχει τις υπηρεσίες της.

Ωστόσο, όπως και με οποιαδήποτε χρηματοοικονομική υπηρεσία, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ενημερώνεστε σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης. Οι καταναλωτές πρέπει να διαβάζουν τους όρους της σύμβασης και να κατανοούν τα τέλη που μπορεί να επιβάλλονται για τις συναλλαγές και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Revolut.

Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα με το Revolut ή έχετε ανησυχίες σχετικά με την υπηρεσία τους, προτείνεται να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία και να ζητήσετε βοήθεια ή εξηγήσεις. Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε την συμβουλή ενός ειδικού σε χρηματοοικονομικά ζητήματα ή να επικοινωνήσετε με τις ρυθμιστικές αρχές αν έχετε πραγματικά σοβαρές ανησυχίες για απάτη.

Πως καταθέτω χρήματα στο Revolut

Για να καταθέσετε χρήματα στο Revolut, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κατεβάστε την εφαρμογή Revolut: Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή Revolut από το App Store (για συσκευές iOS) ή από το Google Play Store (για συσκευές Android). Εγκαταστήστε την και ανοίξτε έναν λογαριασμό Revolut.
 2. Επιλέξτε την επιλογή “Τοποθετήστε Χρήματα” (Add Money): Στο κύριο μενού της εφαρμογής Revolut, επιλέξτε την επιλογή “Τοποθετήστε Χρήματα” ή “Add Money.”
 3. Επιλέξτε τον τρόπο κατάθεσης: Επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την κατάθεση χρημάτων. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τραπεζικές μεταφορές, κάρτες, PayPal, και άλλους τρόπους.
 4. Καταχωρήστε τα στοιχεία: Ανάλογα με την επιλογή σας, θα χρειαστεί να καταχωρίσετε τα στοιχεία που απαιτούνται. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε την τράπεζα, θα πρέπει να καταχωρίσετε τον αριθμό λογαριασμού και τον κωδικό IBAN.
 5. Καταθέστε τα χρήματα: Αφού καταχωρίσετε τα απαραίτητα στοιχεία και επιλέξετε το ποσό που θέλετε να καταθέσετε, επιβεβαιώστε τη συναλλαγή και ακολουθήστε τις οδηγίες για την ολοκλήρωσή της.
 6. Παρακολούθηση της συναλλαγής: Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της συναλλαγής σας στην εφαρμογή Revolut για να δείτε πότε τα χρήματα θα εμφανιστούν στον λογαριασμό σας.
Διαβάστε  Πώς θα αλλάξετε το δίπλωμα οδήγησης στη νέα έκδοση; Πόσο κοστίζει;

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε τα στοιχεία που καταχωρείτε για να αποφύγετε σφάλματα κατά την κατάθεση χρημάτων. Επίσης, οι χρεώσεις και οι προθεσμίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε, επομένως, ελέγξτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του Revolut για πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις και τους χρόνους εκτέλεσης.

Το Revolut έχει επαναστατήσει τον τραπεζικό τομέα με την ψηφιακή του προσέγγιση και τις χαμηλές προμήθειες του, και έχει γίνει δημοφιλές ειδικά μεταξύ των ανθρώπων που ταξιδεύουν συχνά και χρειάζονται ευέλικτες λύσεις για τις χρηματοοικονομικές τους ανάγκες. Ωστόσο, όπως και με οποιαδήποτε άλλη χρηματοοικονομική υπηρεσία, είναι σημαντικό να διαβάζετε και να κατανοείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις, καθώς και τα τέλη που μπορεί να εφαρμόζονται στη χρήση του Revolut.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Google news