Google news
Δεν φορτίζει η μπαταρία του Laptop

Δεν φορτίζει η μπαταρία του Laptop

Δεν φορτίζει η μπαταρία του Laptop; Τα λάπτοπ είναι χρήσιμοι, φορητοί υπολογιστές που είναι ιδανικοί για ταξίδια και εργασία από το σπίτι. Αλλά αν ο φορητός σας υπολογιστής δεν φορτίζει, δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για κανένα από αυτά τα πράγματα! Τα προβλήματα με τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή είναι συνηθισμένα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να επανέλθετε στη λειτουργία. Θα εξετάσουμε παρακάτω μερικά συνηθισμένα προβλήματα, ώστε να μπορέσετε να τα διορθώσετε σε χρόνο μηδέν. Αν δεν κρατάει η μπαταρία του λάπτοπ, διαβάστε αναλυτικά το άρθρο.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη φόρτιση του laptop, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε.

Εάν δεν φορτίζει η μπαταρία του Laptop, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε.

  • Ελέγξτε τον προσαρμογέα. Βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένος σε μια πρίζα και ότι το άλλο άκρο είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας. Αν δεν φαίνεται εντάξει ή αν έχει υποστεί κάποια ζημιά (λυγισμένες ακίδες), τότε δοκιμάστε να τον αντικαταστήσετε με έναν άλλο που είναι γνωστό ότι λειτουργεί σωστά.
  • Ελέγξτε τις θύρες σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές και απαλλαγμένες από σκουπίδια, τα οποία θα μπορούσαν να τις εμποδίσουν να έρθουν σε επαφή με το αντίστοιχο τμήμα τους σε κάθε πλευρά του συγκροτήματος καλωδίων στο εσωτερικό του φορητού (ή επιτραπέζιου) υπολογιστή σας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αν τους δώσετε ένα απαλό χτύπημα με κάτι όπως ένα στυλό με κεφαλή γόμας ή μια λαβή ξύλινου κουταλιού–αρκετά ώστε να κάνουν καλή επαφή, αλλά όχι τόσο δυνατά ώστε να καταστρέψουν κάτι εσωτερικά!
Διαβάστε  Εκθεσιακά iPhone - Τα καλύτερα Καταστήματα

Ο προσαρμογέας σας μπορεί να έχει χαλάσει.

Εάν ο προσαρμογέας είναι σπασμένος, είναι λογικό να μην φορτίζει η μπαταρία του Laptop πλήρως ή καθόλου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε την υποδοχή DC του φορητού σας υπολογιστή και να δείτε αν είναι χαλαρή ή σπασμένη. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί να έχετε χαλασμένο καλώδιο τροφοδοσίας ή θύρα φόρτισης.

Αν πιστεύετε ότι ο προσαρμογέας σας μπορεί να είναι σπασμένος, σας συνιστούμε να αναζητήσετε τεχνικούς για επισκευή Laptop.

Η θύρα μπορεί να είναι σπασμένη ή χαλαρή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν δεν φορτίζει η μπαταρία του Laptop είναι να ελέγξετε αν η πόρτα είναι σωστά κλειστή. Ανοίξτε και κλείστε την αρκετές φορές για να δείτε αν έχει χαλαρώσει, καθώς αυτό μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματός σας. Αν όλα φαίνονται εντάξει, τότε προχωρήστε στην επιθεώρηση τυχόν ζημιών στο εξωτερικό του μηχανήματός σας – αν υπάρχουν ρωγμές ή βαθουλώματα σε μία από τις δύο πλευρές της θήκης του φορητού υπολογιστή (ή και στις δύο), τότε αυτά θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη σωστή φόρτιση. Αν η μπαταρία του λάπτοπ δεν φορτίζει πλήρως, ενδέχεται να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στο hardware.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε να απομακρύνετε τυχόν σκόνη ή βρωμιά από το εσωτερικό του υπολογιστή σας φυσώντας αέρα μέσα από τους αεραγωγούς του με ένα δοχείο γεμάτο πεπιεσμένο αέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν εισχωρήσει συντρίμμια σε κανένα μέρος των κυκλωμάτων του κατά τη διάρκεια της χρήσης με την πάροδο του χρόνου- απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν θα παρασυρθείτε τόσο πολύ με το φύσημα ώστε να καταλήξετε να καταστρέψετε οτιδήποτε! Αυτό συμβαίνει και ανάμεσα σε εταιρείες, όπως όταν δεν φορτίζει ένα Laptop Dell ή ένα Laptop HP. Σε κάθε περίπτωση οι λόγοι είναι πάνω κάτω οι ίδιοι ανάλογα με το είδος της βλάβης.

Διαβάστε  Δεν λειτουργεί η οθόνη αφής στο iPhone - Πρώτα Βήματα

Η θύρα μπορεί να είναι ακατάλληλη ή να έχει χαλάσει.

Η μπαταρία μπορεί να είναι άδεια και να χρειάζεται φόρτιση πριν χρησιμοποιηθεί.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι η θύρα του Λάπτοπ. Μπορεί να υπάρχει βλάβη ή σκουπίδια σε αυτήν που εμποδίζουν τη σωστή σύνδεση με το φορτιστή. Ελέγξτε το αφαιρώντας τυχόν αντικείμενα από το εσωτερικό της και καθαρίζοντας τυχόν σκόνη ή σκουπίδια με μια μπατονέτα ή μια μικρή βούρτσα (προσέξτε να μην προκαλέσετε ζημιά σε εξαρτήματα). Εάν δεν υπάρχει ορατή βλάβη, προχωρήστε στον έλεγχο άλλων τμημάτων του συστήματός σας:

Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό τροφοδοτικό, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένο σε πρίζα και ότι είναι καλά συνδεδεμένο και στα δύο άκρα του καλωδίου- εάν εξακολουθεί να μη φορτίζει, δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με καινούργιο (εάν είναι δυνατόν). Συνεπώς όταν η Μπαταρία λάπτοπ είναι συνδεδεμένη και δεν φορτίζεται οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν.

Εάν χρησιμοποιείτε εσωτερικό πακέτο μπαταριών αντί για εξωτερικούς προσαρμογείς ρεύματος – ελέγξτε για σημάδια υπερθέρμανσης, όπως αποχρωματισμό γύρω από τους αεραγωγούς ή ρωγμές στο πλαστικό περίβλημα- εάν αυτό συμβεί, αντικαταστήστε το αμέσως με ένα άλλο από άλλη συσκευή, εάν είναι διαθέσιμο, διαφορετικά επικοινωνήστε απευθείας με τον κατασκευαστή για βοήθεια

Υπάρχουν πολλά πράγματα όταν Δεν φορτίζει η μπαταρία του Laptop

  • Ελέγξτε την μπαταρία. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας είναι όντως άδεια και πρέπει να φορτιστεί. Αν δεν υπάρχει φωτεινή ένδειξη και δεν έχετε χρησιμοποιήσει το φορητό σας υπολογιστή για αρκετό καιρό, τότε ίσως ήρθε η ώρα να το συνδέσετε στην πρίζα.
  • Ελέγξτε τη θύρα. Εάν ο φορητός σας υπολογιστής εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος σε μια πηγή ρεύματος αλλά δεν φορτίζει, ελέγξτε για σκόνη ή σκουπίδια γύρω από τη θύρα φόρτισης (όπου συνδέετε το φορτιστή). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεπιεσμένο αέρα με ένα εξάρτημα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον καθαρισμό υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, αν είναι απαραίτητο- απλώς μην φυσήξετε πολύ δυνατά!
  • Ελέγξτε το καλώδιο του προσαρμογέα σας, εάν είναι δυνατόν, συνδέοντας μια άλλη συσκευή, όπως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ένα φορτιστή τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας το ίδιο καλώδιο – εάν κανένα από τα δύο δεν λειτουργεί, τότε οι πιθανότητες είναι καλές ότι κάτι άλλο μπορεί να είναι λάθος με την ίδια τη συσκευή και όχι με τη διαμόρφωση της καλωδίωσης, εφόσον τίποτα δεν φαίνεται κατεστραμμένο εξωτερικά, είτε σωματικά είτε χημικά λόγω ζημιάς από νερό κ.λπ…
Διαβάστε  Ηλεκτρονικό Κατάστημα - Δημιουργία Eshop Βήμα Βήμα

Συμπερασματικά

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά για την αντιμετώπιση προβλημάτων του laptop, θα πρέπει να είστε σε θέση να βρείτε τι φταίει. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με αυτή τη διαδικασία, σε περίπτωση που δεν δεν φορτίζει η μπαταρία του Laptop, επικοινωνήστε με ειδικούς τεχνικούς.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Google news