Google news
Πως να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Instagram

Πως να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Instagram

0 0
Χρόνος ανάγνωσης:4 Λεπτά, 42 Δευτερόλεπτα

Το Instagram, όπως και η μητρική του εταιρεία το Facebook, δεν είναι κάτι καινούριο στην παρουσίαση της ιδιωτικής ζωής. Είναι γνωστό ότι μοιράζει πληροφορίες για την δραστηριότητά σας εντός εφαρμογής – όπως “μου αρέσει”, τα σχόλια, την αλληλεπίδρασή σας με ιστορίες κ.λπ. – με άλλους χρήστες. Και πιο πρόσφατα, ενημερώνει άλλους χρήστες πότε είστε ενεργοί, ακόμα και την τελευταία φορά που ήσασταν ενεργοί. Επιπλέον, με τις νέες αναφορές να συζητούν όλο και περισσότερο τις αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, δεν είναι περίεργο ότι μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων είναι έτοιμη να αποσυνδεθεί οριστικά από το Instagram. Αν θέλετε να απαλλαγείτε, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαγραφής ή απενεργοποίησης των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Εάν είστε έτοιμοι, αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Instagram.

Απενεργοποίηση vs Διαγραφή: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Instagram, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας είναι προσωρινή, αλλά ενώ είναι απενεργοποιημένος, ο λογαριασμός σας, μαζί με το προφίλ, τους ακόλουθούς, τις φωτογραφίες, τα like και τα σχόλιά σας θα αποκρύπτονται από άλλους χρήστες. Για να επαναφέρετε όλες αυτές τις πληροφορίες και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά το Instagram κανονικά, απλώς συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας. Δεν είναι δυνατή η αναίρεση της διαγραφής του λογαριασμού σας στο Instagram – δεν είναι δυνατή η επαναφορά ενός διαγραμμένου λογαριασμού. Όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας στο Instagram, όλα τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, ακολούθων, likes κ.λπ. θα διαγραφούν οριστικά. Στο μέλλον, εάν επιλέξετε να εγγραφείτε ξανά στο Instagram, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το ίδιο όνομα χρήστη, ούτε και κανένας άλλος.

Διαβάστε  Πως να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS για αύξηση της ταχύτητας

Απενεργοποίηση λογαριασμού Instagram

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Instagram μέσω της εφαρμογής, πρέπει να γίνει σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον ιστότοπο του Instagram. Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το Instagram, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Στον ιστότοπο του Instagram, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο ατόμου για να μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας. Επιλέξτε «Επεξεργασία προφίλ», μετακινηθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στην «Προσωρινή απενεργοποίηση του λογαριασμού μου».

Θα ερωτηθείτε “Γιατί απενεργοποιείτε τον λογαριασμό σας;”, επιλέξτε έναν λόγο από το αναπτυσσόμενο μενού. Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε «Προσωρινή απενεργοποίηση λογαριασμού».

Ο λογαριασμός σας είναι πλέον απενεργοποιημένος και θα είναι κρυφός από άλλους χρήστες μέχρι να συνδεθείτε ξανά σε αυτόν.

Σύμφωνα με την πολιτική χρήσης του Instagram, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας Instagram μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Λήψη των δεδομένων σας Instagram

Μόλις διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram, όλα τα δεδομένα σας έχουν χαθεί οριστικά – δεν μπορούν να ανακτηθούν. Επομένως, μπορεί να θέλετε να κάνετε λήψη των δεδομένων σας στο Instagram προτού διαγράψετε τον λογαριασμό σας, ώστε να έχετε ακόμα όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο κ.λπ. που έχετε δημοσιεύσει με την πάροδο του χρόνου.

Για να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Instagram: Μεταβείτε στο προφίλ σας στο Instagram και επιλέξτε “Ρυθμίσεις” (εικονίδιο με το γρανάζι). Κάντε κλικ στην καρτέλα «Απόρρητο και ασφάλεια» και κάντε κλικ στην «Αίτηση λήψης»

. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email όπου θέλετε να λάβετε έναν σύνδεσμο προς τα δεδομένα σας στο Instagram, ακολουθούμενη από τον κωδικό πρόσβασής σας.

Διαβάστε  Τρόποι για να δεις Μπλοκαρισμένους Αριθμούς στο iPhone

Μέσα σε 48 ώρες θα πρέπει να λάβετε ένα email με έναν σύνδεσμο προς τα δεδομένα σας, με τίτλο «Τα δεδομένα σας στο Instagram». Κάντε κλικ στο «Λήψη δεδομένων».

Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Instagram;

Πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram. Πρώτα απ ‘όλα, όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα σχόλια, τα likes και οι ακόλουθοι θα αφαιρεθούν οριστικά. Επιπλέον, μόλις διαγραφεί ο λογαριασμός, δεν μπορείτε να εγγραφείτε ξανά με το ίδιο όνομα χρήστη ή να προσθέσετε το όνομα χρήστη σε άλλο λογαριασμό. Έτσι, μπορείτε πρώτα να κατεβάσετε τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις σας από το Instagram πριν διαγράψετε τον λογαριασμό. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Μεταβείτε στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο Instagram.

Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις.

Μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια και, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς τη Λήψη δεδομένων.

Κάντε κλικ στην επιλογή Αίτημα λήψης.

Πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση email και η εταιρεία θα σας στείλει ένα email με έναν σύνδεσμο για τη λήψη των δεδομένων. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να χρειαστούν έως και 48 ώρες για τη λήψη του συνδέσμου λήψης. Αφού κατεβάσετε όλα τα δεδομένα του λογαριασμού σας στο Instagram, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας: Συνδεθείτε στο instagram.com από τον υπολογιστή ή το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά.

Μεταβείτε στη σελίδα Διαγραφή του λογαριασμού σας.

Επιλέξτε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή “Γιατί διαγράφετε τον λογαριασμό σας;” και εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας. Τώρα κάντε κλικ ή πατήστε στο Μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού μου για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία διαγραφής. Η εταιρεία σάς δίνει επίσης την επιλογή να διαγράψετε έναν διαφορετικό λογαριασμό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο όνομα χρήστη στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας Διαγραφή του λογαριασμού σας και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις και Αποσύνδεση. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείτε ξανά ως λογαριασμός που θέλετε να διαγράψετε και να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες.

Διαβάστε  Τι είναι το Chatgpt - Ο απόλυτος Οδηγός

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα χρειαστούν έως και 90 ημέρες από την έναρξη της διαδικασίας για την πλήρη κατάργηση του λογαριασμού σας στο Instagram. Εάν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας εντός 30 ημερών από το αίτημα. Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες θα διαγραφούν οριστικά μετά από 30 ημέρες.

Προφίλ Συγγραφέα

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Από μικρός μεγάλη αγάπη για την τεχνολογία και το Marketing. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το δικηγορικό μάρκετινγκ και το Digital Marketing με έμφαση στη λεπτομέρεια και την εξέλιξη στα νέα δρώμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Google news