Google news
Πώς να χρησιμοποιήσεις το Cinematic Mode στο iPhone (2)

Πώς να χρησιμοποιήσεις το Cinematic Mode στο iPhone

Πώς να χρησιμοποιήσεις το Cinematic Mode στο iPhone. Το λειτουργικό Cinematic Mode αποτελεί μία από τις πιο συναρπαστικές προσθήκες που προστέθηκαν στο iPhone με την πρόσφατη αναβάθμιση του λογισμικού. Εάν είστε λάτρης της κινηματογραφικής τέχνης και επιθυμείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά βίντεο με εφέ βάθους, τότε αυτή η επιλογή είναι ακριβώς για εσάς. Στο παρακάτω λεπτομερές άρθρο, θα εξερευνήσουμε τον τρόπο χρήσης του Cinematic Mode στο iPhone σας για τη δημιουργία εντυπωσιακών βίντεο.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το Cinematic Mode δεν αποτελεί απλώς μια τεχνική προσθήκη, αλλά ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να εκφράσουν τον εαυτό τους και να επικοινωνήσουν μέσω της κινηματογραφικής τέχνης. Δημιουργεί μια διεπαφή που καθιστά την κινηματογραφία προσιτή και δημιουργική για όλους, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για την έκφραση και την απεικόνιση της πραγματικότητας.

Τι ακριβώς είναι το Cinematic Mode; Το Cinematic Mode αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες της κάμερας του iPhone, που προσφέρει στα βίντεο σας την αισθητική των κινηματογραφικών ταινιών. Αυτή η τεχνολογία δημιουργεί ένα εντυπωσιακό εφέ βάθους, προσελκύοντας την προσοχή του θεατή στο κύριο θέμα του βίντεο και αφαιρώντας απαλά το φόντο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το Cinematic Mode βασίζεται στην τεχνολογία επεξεργασίας βάθους, γνωστή και ως τεχνολογία “bokeh” (παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κινηματογραφικές κάμερες), για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Όταν εστιάζετε σε ένα αντικείμενο, το Cinematic Mode αναγνωρίζει αυτό το αντικείμενο και δημιουργεί έναν ασθενή φακό που απομονώνει το θέμα, ενώ αποσκοπεί στο απαλότερο ξεκάρφωμα του φόντου, προσδίδοντας επικότητα στις κινηματογραφικές σας δημιουργίες.

Αυτό το εφέ είναι ιδανικό για τη δημιουργία εξαιρετικών πορτρέτων και την καταγραφή κινούμενων στιγμιοτύπων που μοιάζουν σαν να προέρχονται από ταινίες. Αναβαθμίζει την επαγγελματική ποιότητα των πολλών κινηματογραφικών παραγωγών και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του iPhone να ανεβάσουν το επίπεδο της δημιουργικότητάς τους στον τομέα της βιντεογραφίας.

Πώς να Ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Cinematic στο iPhone

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Cinematic σε ένα μεταχειρισμένο iPhone είναι μια απλή διαδικασία. Ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα για να την ενεργοποιήσετε:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή της κάμερας στο iPhone 13 σας.
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερας: Από την αρχική οθόνη του iPhone, επιλέξτε την εφαρμογή Κάμερας. Συνήθως, μπορείτε να τη βρείτε στην κάτω γραμμή της οθόνης ή να την ανοίξετε από τον αρχικό πίνακα εφαρμογών.
 3. Επιλέξτε τη Ρύθμιση: Στην εφαρμογή Κάμερας, στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, θα δείτε τη λέξη “Ρύθμιση” (ή “Ρύθμισε”). Πατήστε επάνω της.
 4. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Cinematic: Στο μενού Ρύθμιση, θα δείτε μια επιλογή που αναφέρεται στη λειτουργία Cinematic. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή για να την ενεργοποιήσετε. Συνήθως, θα βρίσκεται κοντά σε άλλες επιλογές, όπως η ρύθμιση του Φωτισμού Πλάνου και των Φωτογραφιών Χαμηλού Φωτισμού.
 5. Επιστρέψτε στην Κάμερα: Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Cinematic, πατήστε το κουμπί “Έναρξη Εγγραφής” ή απλώς ξεκινήστε την καταγραφή βίντεο όπως κάνετε συνήθως με την κάμερά σας.
 6. Η λειτουργία Cinematic θα αρχίσει αμέσως να δημιουργεί το εφέ βάθους καθώς τραβάτε το βίντεό σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το βάθος του πεδίου και να αλλάξετε το εστιακό σημείο ακόμα και μετά τη λήψη, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Φωτογραφίες” στο iPhone για να προσαρμόσετε το αποτέλεσμα όπως επιθυμείτε.
Διαβάστε  Paypal τηλέφωνο επικοινωνίας στην Ελλάδα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cinematic Mode

Το Cinematic Mode απαιτεί λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες, αλλά δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις κινηματογραφίας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για εντυπωσιακά αποτελέσματα:

 1. Επιλέξτε με προσοχή το θέμα σας: Το Cinematic Mode έχει έναν έντονο εστιακό προσανατολισμό στο θέμα του βίντεο σας. Επιλέξτε ένα ενδιαφέρον θέμα και δώστε του προσοχή.
 2. Κρατήστε την κάμερα σταθερή: Το Cinematic Mode μπορεί να ανιχνεύσει το κίνημα της κάμερας, οπότε βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το μεταχειρισμένο iPhone σταθερό ή χρησιμοποιήστε μια σταθερή βάση.
 3. Προσαρμόστε το βάθος του πεδίου: Μετά τη λήψη, μπορείτε να προσαρμόσετε το βάθος του πεδίου στην εφαρμογή “Φωτογραφίες” για να δημιουργήσετε το επιθυμητό εφέ.
 4. Δοκιμάστε το Rack Focus: Στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”, μπορείτε να αλλάξετε το εστιακό σημείο μεταξύ των αντικειμένων, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εφέ “rack focus”.

Τα βίντεο που δημιουργούνται με τη χρήση του Cinematic Mode μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς διάφορους τρόπους. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον σκοπό σας, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε αυτά τα εντυπωσιακά βίντεο:

 1. Κοινοποίηση σε Κοινωνικά Δίκτυα: Μπορείτε να μοιραστείτε τα βίντεο σας στο Instagram, στο Facebook και στο TikTok για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και τους ακόλουθούς σας.
 2. Δημιουργία Προσωπικών Βίντεο: Δημιουργήστε προσωπικά βίντεο, όπως ημερολόγια, βίντεο από τις διακοπές σας ή καταγράψτε σημαντικές στιγμές της ζωής σας με κινηματογραφική αισθητική.
 3. Δημιουργία Περιεχομένου YouTube ή Blog: Αν είστε δημιουργός περιεχομένου, τα βίντεο Cinematic Mode μπορούν να προσφέρουν ποικιλία διαστάσεων στα βίντεο σας, από εκπαιδευτικά περιεχόμενα έως μόδα και άλλα.
 4. Επαγγελματική Χρήση: Αν ασχολείστε με το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση, τον τομέα του ακινήτου, τη μόδα ή το ψυχαγωγία, τα βίντεο Cinematic Mode μπορούν να προσφέρουν επαγγελματική ποιότητα στην προβολή των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας.
 5. Προσωπική Αποθήκευση και Ανάμνηση: Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βίντεο Cinematic Mode για προσωπική αποθήκευση και ως ανάμνηση σημαντικών στιγμών της ζωής σας, όπως γάμοι, βαφτίσεις, γενέθλια και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις.
Διαβάστε  Πρόβλημα με χρώματα οθόνης κινητού iPhone

Συνολικά, το Cinematic Mode προσφέρει διάφορες επιλογές για τη χρήση των δημιουργημένων βίντεο, είτε για προσωπική ευχαρίστηση είτε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Google news