Google news
Οργάνωση Μετακόμισης

Οργάνωση Μετακόμισης – Σκεφτείτε Στρατηγικά

Οργάνωση Μετακόμισης. Η μετακόμιση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας καταβάλει πολύ. Το πιο προφανές βήμα είναι να προσλάβετε μεταφορείς και συσκευαστές που θα αναλάβουν τα πάντα για εσάς – αλλά αν αυτό δεν αποτελεί επιλογή ή αν ο προϋπολογισμός σας δεν το επιτρέπει, να μερικές άλλες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν:

Οργάνωση Μετακόμισης – Πάρτε κουτιά και ταινία

Μόλις αποκτήσετε τα κουτιά σας, είναι ώρα να τα προετοιμάσετε για τη συσκευασία. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και στεγνά. Δεν θέλετε να εισχωρήσει σκόνη ή υγρασία σε αυτά! Αν δεν είναι αρκετά ανθεκτικά για να στοιβάζονται με ασφάλεια, τότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι όπως μερικά φύλλα χαρτονιού μέσα στο κουτί ως πρόσθετη στήριξη. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το μέγεθος του κουτιού σας ταιριάζει με αυτό που χρειάζεστε- αν είναι πολύ μικρό για ένα αντικείμενο (όπως μια μεγάλη λάμπα), τότε δοκιμάστε να κάνετε δύο ξεχωριστά ταξίδια αντί να τα στριμώξετε όλα σε ένα μεγάλο χάος!

Τέλος, σκεφτείτε πού θα αποθηκευτούν αυτά τα πράγματα μόλις μεταφερθούν στο νέο τους σπίτι; Είτε ψάχνετε για μετακομίσεις Ίλιον είτε για μεταφορές στον Άγιο Δημήτριο χρειάζεστε σχέδιο και στρατηγική.

Διαλογή των πραγμάτων σας

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία ταξινόμησης είναι να επανεξετάσετε κάθε δωμάτιο και να καθορίσετε τι θέλετε να κρατήσετε και τι μπορείτε να ξεφορτωθείτε. Αυτό είναι συχνά το πιο δύσκολο μέρος, επειδή περιλαμβάνει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με πράγματα που έχουν συναισθηματική αξία, ακόμη και αν δεν είναι χρήσιμα ή όμορφα πια. Αν έχετε περιορισμένο χρόνο, σκεφτείτε να προσλάβετε κάποιον άλλο για να σας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι (για παράδειγμα: έναν επαγγελματία οργανωτή).

Διαβάστε  Σκλαβενίτης Eshop - Χρεώσεις για Delivery & Τιμές

Αν υπάρχει χώρος στο νέο σας σπίτι για περισσότερα έπιπλα από αυτά που υπήρχαν στο παλιό σας σπίτι, εκμεταλλευτείτε τον! Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν χωράει στο νέο σας χώρο – δεν υπάρχει λόγος να κρατήσετε κάτι μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιούσε πολύτιμο τετραγωνικό χώρο, όταν υπάρχουν άλλες επιλογές διαθέσιμες τώρα. Και αν κάποια δωμάτια δεν χρειάζονται καθόλου έπιπλα (όπως τα μπάνια), σκεφτείτε να δωρίσετε και αυτά τα αντικείμενα!

Διαδικτυακές υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν στη μετακόμιση

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες μετακόμισης μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ό,τι χρειάζεστε χωρίς να χρειαστεί να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας, και προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως δωρεάν προσφορές, δωρεάν αποθήκευση και χρόνους παράδοσης που εγγυάται η εταιρεία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε προτού υπογράψετε σε μια από αυτές τις υπηρεσίες:

  • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς. Όταν συμπληρώνετε φόρμες στο διαδίκτυο ή δίνετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας μέσω τηλεφώνου, να ελέγχετε πάντα τα πάντα τριπλά, ώστε να συμφωνούν με αυτά που είναι γραμμένα στο χαρτί (ή σε οποιαδήποτε μορφή δόθηκαν οι πληροφορίες). Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τίποτα δεν θα χαθεί στη μετάφραση αργότερα, όταν κάποιος άλλος θα χρειαστεί πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία!
  • Διαβάστε προσεκτικά κριτικές από προηγούμενους πελάτες προτού αποφασίσετε ποια εταιρεία λειτουργεί καλύτερα για τις ανάγκες σας- αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο αργότερα στη συνέχεια, διότι τότε δεν θα έχουμε σπαταλήσει τον δικό μας δοκιμάζοντας διαφορετικές μόνο και μόνο επειδή κάποιος μας είπε ότι είναι αρκετά καλές”.
Διαβάστε  Που θα βρω κούτες για μετακόμιση

Πουλήστε ό,τι δεν χρειάζεστε πια

Ένας καλός τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο είναι να δωρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε πλέον. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ή μιας διαδικτυακής αγοράς. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε τα αντικείμενά σας απευθείας από το σπίτι σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Facebook Marketplace στα smartphones, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες των αντικειμένων προς πώληση και να κανονίζουν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές στην περιοχή τους (ή αλλού).

Αν δεν έχετε χρόνο ή ενέργεια για να πουλήσετε πράγματα στο διαδίκτυο, σκεφτείτε να κάνετε αντί γι’ αυτό μια πώληση στο γκαράζ!

Ενοικίαση αποθηκευτικής μονάδας πριν από τη μετακόμιση

Εάν μετακομίζετε, μια μονάδα αποθήκευσης μπορεί να είναι ο ιδανικός χώρος για τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε άμεσα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα νοικιάζοντας μια μονάδα αποθήκευσης πριν από τη μετακόμισή σας και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσετε ως προσωρινό σπίτι για τα πράγματά σας μέχρι να ξεπακεταριστούν στα μόνιμα σπίτια τους.

Οι αποθηκευτικές μονάδες έχουν πολλά πλεονεκτήματα: είναι καθαρές, ασφαλείς και προστατευμένες- διατίθενται σε διάφορα μεγέθη για να ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη- παρέχουν εύκολη πρόσβαση στα πράγματά σας, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένετε ενώ κάποιος άλλος εξυπηρετείται- το σημαντικότερο όμως- είναι κλιματιζόμενες! Η ενοικίαση φορτηγού για μετακόμιση είναι επίσης μια εξαιρετική οικονομική λύση.

Προσλάβετε μεταφορείς για τη μεγάλη μέρα της μετακόμισης

Η πρόσληψη μεταφορέων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια την ημέρα της μετακόμισης. Προσλάβετε μεταφορείς τοπικά για μεταφορές μετακομίσεις Πετρούπολη για να σας βοηθήσουν να συσκευάσετε, να αποσυσκευάσετε και να μετακινήσετε βαριά έπιπλα ή εύθραυστα αντικείμενα. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν το αυτοκίνητό σας σε όλη τη χώρα, αν χρειαστεί!

Διαβάστε  Athens Airport Pick-Up Service - Βρείτε Εταιρεία

Στο τελευταίο μέρος του άρθρου, θα πρέπει να συνοψίσετε όλα όσα γράψατε και να προσφέρετε κάποιου είδους συμπέρασμα. Αυτό ονομάζεται “συμπέρασμα”. Είναι σημαντικό να μην επαναλάβετε όσα ειπώθηκαν στην εισαγωγή σας- αντίθετα, χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να επαναδιατυπώσετε τα κύρια σημεία σας και να εξάγετε τυχόν συμπεράσματα από αυτά.

Τα συμπεράσματα είναι συνήθως σύντομα -μεταξύ μιας και τριών παραγράφων- αλλά μπορούν επίσης να είναι μεγαλύτερα αν είναι απαραίτητο (για παράδειγμα, αν υπάρχουν πολλά σημαντικά συμπεράσματα).

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι ένα αποθαρρυντικό έργο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη και αποφάσεις που πρέπει να λάβετε, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να κατανοήσετε λίγο καλύτερα τη διαδικασία. Αν μη τι άλλο, να θυμάστε ότι η μετακόμιση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία για ανάπτυξη και αλλαγή. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως αφορμή για να αποσυμφορήσετε τη ζωή σας και να απαλλαγείτε από πράγματα που δεν της προσδίδουν πλέον αξία – είτε αυτά τα αντικείμενα είναι φυσικά αντικείμενα είτε ακόμη και αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός ή η θλίψη!

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Google news