Google news
προκατασκευασμένα σπίτια

Τι είναι τα προκατασκευασμένα σπίτια

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι σπίτια που έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση προκατασκευασμένων στοιχείων. Προκατασκευή είναι η πρακτική της παραγωγής τμημάτων μιας κατασκευής σε εργοστάσιο και στη συνέχεια της συναρμολόγησής τους επί τόπου, σε αντίθεση με την κατασκευή των πάντων από το μηδέν επί τόπου. Τα προκατασκευασμένα σπίτια δίνουν τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, επιταχύνοντας την κατασκευή και μειώνοντας τα απόβλητα.

Πίνακας Περιεχομένου

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι σπίτια στα οποία τα κύρια στοιχεία κατασκευάζονται σε εργοστάσια και στη συνέχεια μεταφέρονται στον τελικό προορισμό τους.

Ένα προκατασκευασμένο σπίτι είναι ένα σπίτι στο οποίο τα κύρια στοιχεία κατασκευάζονται σε εργοστάσια και στη συνέχεια μεταφέρονται στον τελικό προορισμό τους. Η προκατασκευή επιτρέπει την ταχύτερη κατασκευή, τη μείωση του κόστους και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους δόμησης.

Η προκατασκευή υπάρχει από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν χρησιμοποιήθηκε κυρίως για κατασκευές όπως γέφυρες και μνημεία που απαιτούσαν μεγάλες ποσότητες σκυροδέματος ή μεταλλικών κατασκευών (όπως ο Πύργος του Άιφελ). Ωστόσο, μόλις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τα προκατασκευασμένα σπίτια άρχισαν να κερδίζουν δημοτικότητα από το στρατιωτικό προσωπικό που ήταν τοποθετημένο στο εξωτερικό και χρειαζόταν γρήγορα προσωρινή στέγαση πριν από την αποστολή τους πίσω στην πατρίδα.

Διαβάστε  Επίδομα Στέγασης Ενοικίου

Ετοιμοπαράδοτες κατοικίες: Οι κατοικίες που κατασκευάζονται από προκατασκευασμένα κτίρια αποτελούν τον κύριο προορισμό τους: Τα πλεονεκτήματα των προκατασκευασμένων σπιτιών περιλαμβάνουν συντομότερο χρόνο κατασκευής, λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και χαμηλότερο κόστος.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζονται σε εργοστάσιο και στη συνέχεια μεταφέρονται στον τόπο κατασκευής. Μπορούν να κατασκευαστούν με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και πράσινων υλικών, γεγονός που τα καθιστά πιο ενεργειακά αποδοτικά από τα παραδοσιακά σπίτια.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια έχουν χαμηλότερο κόστος από άλλα σπίτια, επειδή είναι προκατασκευασμένα (κατασκευασμένα εκ των προτέρων), μειώνοντας έτσι το εργατικό κόστος κατά τη συναρμολόγηση στο εργοτάξιο. Για παράδειγμα σε πολλές περιπτώσεις οι ίδδιες εταιρείες κατασκευάζουν κι άλλα πράγματα. Οι μεταλλικοί οικίσκοι είναι μια πολύ συχνή κατασκευή όπως και τα γραφεία κοντέινερ.

Οι προκατασκευασμένες κατοικίες έχουν χαμηλότερο κόστος από ό,τι οι άλλες κατοικίες: Τα σύγχρονα προκατασκευασμένα σπίτια είναι πλέον διαθέσιμα για τις περισσότερες εφαρμογές.

Οι προκατασκευασμένες κατοικίες υπάρχουν από τις αρχές του 1900, αλλά μόλις πρόσφατα αυτός ο τύπος κατασκευής έγινε και πάλι δημοφιλής στην Αμερική. Ο όρος “προκατασκευασμένα” χρησιμοποιείται από το 1960 περίπου, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε κινητά σπίτια που κατασκευάστηκαν εκτός του εργοταξίου από μεγάλους κατασκευαστές όπως η Marmon/Keystone ή η Pacific Mobile Homes Co., οι οποίοι στη συνέχεια μετέφεραν τις έτοιμες μονάδες απευθείας από τα εργοστάσιά τους σε ρυμουλκούμενα για παράδοση οπουδήποτε στην Αμερική όπου υπήρχε διαθέσιμη γη για να τοποθετηθούν κατά την άφιξή τους στις τοποθεσίες προορισμού σε κατάσταση έτοιμη για κατοίκηση μέσα σε λίγες ώρες μετά την εκφόρτωση από τα φορτηγά!

Μπορούν να δημιουργηθούν με τη χρήση πράσινης τεχνολογίας και υλικών.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια μπορούν να δημιουργηθούν με τη χρήση πράσινης τεχνολογίας και υλικών.

Διαβάστε  Διαμέρισμα σε δώμα πότε είναι νόμιμο

Παραδείγματα βιώσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται στις προκατασκευασμένες κατοικίες περιλαμβάνουν:

  • Μη τοξικό, ανακυκλωμένο ή/και ανακτημένο ξύλο από παλιά κτίρια. Αυτό περιλαμβάνει αχυρώνες, εργοστάσια και αποθήκες που έχουν κατεδαφιστεί ή αποκαθίστανται για νέες χρήσεις.
  • Μπαμπού – πρόκειται για ένα γρασίδι που αναπτύσσεται γρήγορα χωρίς φυτοφάρμακα ή λιπάσματα- είναι επίσης ένας ανανεώσιμος πόρος επειδή τα φυτά μπαμπού αναπτύσσονται ξανά μετά τη συγκομιδή τους για χρήση ως οικοδομικά υλικά ή έπιπλα.

Παραδείγματα βιώσιμων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στις προκατασκευασμένες κατοικίες περιλαμβάνουν:

Τα προκατασκευασμένα σπίτια προσφέρουν μια σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με την παραδοσιακή οικοδόμηση σπιτιών.

  • Χαμηλότερο κόστος. Τα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζονται σε εργοστάσια και τα κύρια στοιχεία μεταφέρονται στον τελικό προορισμό τους. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς, καθώς και να εξοικονομήσει χρόνο κατά τη συναρμολόγηση ή την κατασκευή στο εργοτάξιο. Το ίδιο ισχύει και για τους οικίσκους, καθώς χρησιμοποιούνται για διάφορες εργασίες και ανάγκες σε χαμηλό κόστος.
  • Στα προκατασκευασμένα σπίτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο βιώσιμα υλικά και τεχνολογίες, επειδή κατασκευάζονται με λιγότερα στάδια μεταξύ εργοστασίου και τελικού προϊόντος από ό,τι τα παραδοσιακά σπίτια, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερη ενέργεια κατά την κατασκευή και τη μεταφορά των υλικών, με αποτέλεσμα συνολικά μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Συμπερασματικά

Τα προκατασκευασμένα σπίτια προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή κατασκευή σπιτιών. Μπορούν να κατασκευαστούν με τη χρήση πράσινης τεχνολογίας και υλικών, έχουν χαμηλότερο κόστος από άλλες επιλογές στέγασης και μπορούν να κατασκευαστούν σε μόλις έξι μήνες. Αν ψάχνετε για ένα νέο σπίτι που θα εξοικονομήσει χρήματα στο κόστος κατασκευής, ενώ παράλληλα θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, τότε τα προκατασκευασμένα σπίτια μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή!

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Google news