Google news
Παραβίαση Λογαριασμού Instagram

Σου χάκαραν το Instagram; – Κινήσου Σρατηγικά

1 0
Χρόνος ανάγνωσης:4 Λεπτά, 52 Δευτερόλεπτα

Εάν υποπτεύεστε ότι ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας:

 1. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης: Αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν δυνατό και μοναδικό κωδικό. Αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό και σε άλλους λογαριασμούς σας, αλλάξτε τους και σε αυτούς.
 2. Ενεργοποίηση διπλής επαλήθευσης ταυτότητας: Ενεργοποιήστε τη διπλή επαλήθευση ταυτότητας στον λογαριασμό σας στο Instagram. Αυτό θα καθιστά δυσκολότερη την πρόσβαση στον λογαριασμό σας από τρίτους.
 3. Αναθεώρηση των συνδεδεμένων εφαρμογών και συσκευών: Αναθεωρήστε τις εφαρμογές και τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας στο Instagram και καταργήστε τις που δεν αναγνωρίζετε.
 4. Αναφορά στην υποστήριξη του Instagram: Αναφέρετε την παραβίαση στην ομάδα υποστήριξης του Instagram και ζητήστε βοήθεια.

Τι να κάνετε αν σας έχουν χακάρει τον λογαριασμό στο Instagram

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από νομικής πλευράς θα πρέπει να κάνετε ενέργειες. Η πρώτη είναι η καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ είναι σημαντικό ότι και η μήνυση κατά αγνώστων είναι ένα βήμα που θα χρειαστείτε να προχωρήσετε.

Λόγω του ότι οι χάκερς έχουν υψηλό γνωσιακό υπόβαθρο, δεν θα είναι εύκολη η ανάκτηση. Θα χρειαστείτε υποστήριξη στην επικοινωνία με το Instagram με κάθε τρόπο, ώστε να μαζέψετε και αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα συμπεριληφθούν στη μήνυση.

Διαβάστε  Διαδικτυακή Απάτη

Αν έχετε μέσα κάρτες για πληρωμές διαφημίσεων είναι επιβεβλημένο να κινηθείτε στρατηγικά και να ακυρώσετε άμεσα την κάρτα που υπήρχε μέσα στον χακαρισμένο λογαριασμό.

Η επικοινωνία με δικηγόρο ηλεκτρονικού εγκλήματος θα σας δώσει μια επιπλέον βοήθεια σε όλα τα παραπάνω.

Το να κοιτάξετε το λογαριασμό σας στο Instagram και να δείτε ότι έχει παραβιαστεί μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που σας προτείνουμε να ακολουθήσετε όταν συνειδητοποιήσετε ότι κάποιος έχει καταλάβει τον λογαριασμό σας στο Instagram:

Κοιτάξτε την ασφάλεια του λογαριασμού σας

Το πρώτο βήμα για την προστασία του λογαριασμού σας στο Instagram είναι να εξετάσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις στο τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης και ότι δεν τον μοιράζεστε με κανέναν άλλον. Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως το LastPass ή το Dashlane για να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο που απαιτεί έναν.

Αν κάποιος έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας, μπορεί να έχει πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές, όπως το Instagram (ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή), και μέσω αυτών των συσκευών- βεβαιωθείτε λοιπόν ότι όλες οι εφαρμογές είναι ενημερωμένες, ενημερώνοντάς τες τακτικά και στις δύο συσκευές!

Κάντε έναν κωδικό πρόσβασης που είναι δύσκολο να σπάσει

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι αυτός που είναι δύσκολο να σπάσει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι μακρύς, να περιέχει αριθμούς και γράμματα και να περιλαμβάνει σύμβολα. Δεν θα πρέπει να περιέχει λέξεις που υπάρχουν στο λεξικό ή έναν προφανή συνδυασμό γραμμάτων. Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν το “7y$4(2*8”.

Διαβάστε  Άνοιγμα Youtube - Ο Νο.1 Οδηγός Βήμα Βήμα

Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνθηματική φράση αντί για μία μόνο λέξη, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχει τουλάχιστον 10 χαρακτήρες πριν το κάνετε αυτό, επειδή ορισμένοι ιστότοποι θα περιορίσουν το μήκος του κωδικού πρόσβασής σας, αν εντοπίσουν ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας (όπως κάποιος που προσπαθεί πάρα πολλές φορές). Όσο μεγαλύτερος τόσο το καλύτερο!

Τέλος, μην χρησιμοποιείτε τα γενέθλιά σας ή άλλες σημαντικές ημερομηνίες, επειδή οι χάκερ μπορεί να δοκιμάσουν πρώτα αυτά, αφού πιθανότατα τα γνωρίζουν ήδη ούτως ή άλλως!

Αλλάξτε το email που συνδέεται με τον λογαριασμό σας στο Instagram

 • Μην χρησιμοποιείτε την κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
 • Μην χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
 • Μην χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εύκολο να μαντέψετε (όπως για παράδειγμα [email protected]).
 • Αν είναι δυνατόν, μην δημιουργείτε νέους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – μπορείτε να δημιουργείτε έναν νέο κάθε φορά αν θέλετε, αλλά αυτό θα δυσκολέψει τους χάκερ να μπουν σε όλους τους λογαριασμούς σας ταυτόχρονα, παραβιάζοντας έναν συνδυασμό συνδέσμου/κωδικού πρόσβασης που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης- επίσης, τους δυσκολεύει να προσδιορίσουν ποιος λογαριασμός είναι δικός σας, αν ανακαλύψουν ότι υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο!

Ρύθμιση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που απαιτεί την εισαγωγή ενός δεύτερου κωδικού πρόσβασης. Εκτός από τον κωδικό πρόσβασής σας, θα πρέπει να εισάγετε αυτόν τον δεύτερο κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που συνδέεστε στον λογαριασμό σας. Αυτό αποτρέπει τα άτομα από το να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας εάν έχουν μόνο τον κωδικό πρόσβασής σας.

Διαβάστε  Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube Δωρεάν

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων μπορεί να ρυθμιστεί στο Instagram ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας και πατήστε στο ” Ρυθμίσεις” στην επάνω δεξιά γωνία
 • Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και πατήστε “Ενεργοποίηση” δίπλα του

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις δύο παραγόντων

Εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με το λογαριασμό σας είναι σωστά. Αν δεν είναι, μπορεί κάποιος να τα έχει αλλάξει εν αγνοία σας.

Αν αυτές οι ρυθμίσεις είναι σωστές και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος άλλος να έχει πάρει τον έλεγχό του.

 • Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας
 • Ελέγξτε τα εισερχόμενα email σας και βεβαιωθείτε ότι δεν λαμβάνετε ύποπτα email από το Instagram ή το Facebook (αν πρόκειται για ξεχωριστούς λογαριασμούς).
 • Εάν έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου που συνδέεται με τον λογαριασμό, αλλάξτε και αυτόν!

Συμπερασματικά

Το Instagram είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με φίλους και οικογένεια, αλλά είναι σημαντικό να διατηρείτε τον λογαριασμό σας ασφαλή. Εάν κάποιος έχει παραβιάσει το λογαριασμό σας, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να λάβετε αμέσως για να τον επαναφέρετε υπό έλεγχο. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε κάποιες από τις ρυθμίσεις σας, ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον!

Προφίλ Συγγραφέα

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Από μικρός μεγάλη αγάπη για την τεχνολογία και το Marketing. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το δικηγορικό μάρκετινγκ και το Digital Marketing με έμφαση στη λεπτομέρεια και την εξέλιξη στα νέα δρώμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Google news