Google news
Σου χάκαραν το Facebook

Σου χάκαραν το Facebook; – Τι να κάνεις άμεσα

1 0
Χρόνος ανάγνωσης:4 Λεπτά, 54 Δευτερόλεπτα

Σου χάκαραν το Facebook; Αν υποπτεύεστε ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει υποκλαπεί ή χακαριστεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας και να επανακτήσετε τον έλεγχο του:

 1. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης: Αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν δυνατό και μοναδικό κωδικό. Αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό και σε άλλους λογαριασμούς σας, αλλάξτε τους και σε αυτούς.
 2. Αναθεώρηση των συνδεδεμένων εφαρμογών και συσκευών: Αναθεωρήστε τις εφαρμογές και τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας στο Facebook και καταργήστε τις που δεν αναγνωρίζετε.
 3. Επαναφορά του κατάλληλου και ασφαλούς email και αριθμού τηλεφώνου: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας έχει συνδεθεί με ένα κατάλληλο και ασφαλές email και αριθμό τηλεφώνου, έτσι ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σας σε περίπτωση που τον χάσετε ή τον ξεχάσατε.

Τι να κάνετε αν σας έχουν χακάρει τον λογαριασμό στο Instagram

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από νομικής πλευράς θα πρέπει να κάνετε ενέργειες. Η πρώτη είναι η καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ είναι σημαντικό ότι και η μήνυση κατά αγνώστων είναι ένα βήμα που θα χρειαστείτε να προχωρήσετε.

Διαβάστε  Ome TV: Πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή

Λόγω του ότι οι χάκερς έχουν υψηλό γνωσιακό υπόβαθρο, δεν θα είναι εύκολη η ανάκτηση. Θα χρειαστείτε υποστήριξη στην επικοινωνία με το Facebook με κάθε τρόπο, ώστε να μαζέψετε και αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα συμπεριληφθούν στη μήνυση.

Αν έχετε μέσα κάρτες για πληρωμές διαφημίσεων είναι επιβεβλημένο να κινηθείτε στρατηγικά και να ακυρώσετε άμεσα την κάρτα που υπήρχε μέσα στον χακαρισμένο λογαριασμό.

Κάντε αναφορά εδώ για τον χακαρισμένο λογαριασμό: https://www.facebook.com/hacked

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας στο Facebook και αλλάξτε τις.

 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Facebook.
 • Κάντε κλικ στο “Ασφάλεια”.
 • Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας και απενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αν είναι ενεργοποιημένος.

Βεβαιωθείτε ότι είστε το μόνο άτομο με πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε το μόνο άτομο με πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Εάν κάποιος άλλος έχει πρόσβαση, μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης ή να τον διαγράψει εντελώς.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης:

 • Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και συμπεριλάβετε κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς, σύμβολα (όπως !@#$%^&*), ακόμη και κενά! Όσο πιο περίπλοκος είναι, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για κάποιον άλλο να μαντέψει τι είναι–και να τον θυμάται! Μην το μοιραστείτε με κανέναν άλλον–ούτε καν με μέλη της οικογένειας ή φίλους που μπορεί να χρειαστούν προσωρινή πρόσβαση ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
 • Μην χρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες για εσάς, όπως γενέθλια ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης- αυτά μπορούν εύκολα να ανακαλυφθούν στο διαδίκτυο, οπότε οι χάκερς δεν θα δυσκολευτούν να τα μαντέψουν αν πάρουν στα χέρια τους κάποια από τις συσκευές σας (π.χ. φορητό υπολογιστή).
Διαβάστε  Ηλεκτρονικό ψάρεμα QR Code - Μεγάλη προσοχή

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο τηλέφωνο, το tablet και τον υπολογιστή σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο τηλέφωνο, το tablet και τον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι είστε το μόνο άτομο που έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτά μηνύματα από άτομα που δεν γνωρίζετε. Αν κάποιος σας ζητήσει χρήματα ή προσωπικές πληροφορίες, αναφέρετε τον αμέσως.

Εάν κάποιος έχει παραβιάσει το Facebook σας:

 • Αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης
 • Μεταβείτε στις “ρυθμίσεις” και επιλέξτε “ρυθμίσεις λογαριασμού” και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή “ασφάλεια”, όπου θα υπάρχει επιλογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία εδώ, αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένη από προεπιλογή

Εκτελέστε σάρωση ιών σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για το Facebook (συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου σας).

Για να εκτελέσετε μια σάρωση ιών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία της συσκευής σας. Αν χρησιμοποιείτε Mac ή iPhone, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και επιλέξτε “Γενικά”. Από εκεί, επιλέξτε “Ασφάλεια και απόρρητο” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Προστασία από ιούς”. Θα πρέπει να δείτε μια επιλογή για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε – ενεργοποιήστε την!

Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows αντί για Mac, η διαδικασία είναι παρόμοια: Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου > Σύστημα και ασφάλεια > Κέντρο ασφαλείας Windows Defender > Προστασία από ιούς και απειλές > Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι ενεργοποιημένο!

Διαβάστε  Τι είναι η Κυβερνοασφάλεια;

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κατεβάσετε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς, όπως το Avast Mobile Security για συσκευές Android ή το Lookout Mobile Security για iPhones (το οποίο περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά αντικλεπτικής προστασίας). Θα σαρώνουν όλες τις νέες εφαρμογές καθώς και τα αρχεία από ύποπτες πηγές, ώστε να μπορούν να προλάβουν τυχόν απειλές πριν επηρεάσουν τις επιδόσεις της συσκευής σας ή αναλάβουν εξ ολοκλήρου τις λειτουργίες της.

Αναφέρετε τον λογαριασμό ως ψεύτικο προφίλ ή παραβιασμένο λογαριασμό στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook.

Μπορείτε να αναφέρετε τον λογαριασμό ως ψεύτικο προφίλ ή ως λογαριασμό που έχει παραβιαστεί στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook.

 • Μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια των ρυθμίσεων του Facebook.
 • Επιλέξτε Report a Problem (Αναφορά προβλήματος) και στη συνέχεια επιλέξτε Report A Fake Profile or Compromised Account (Αναφορά ψεύτικου προφίλ ή παραβιασμένου λογαριασμού).
 • Δώστε τα στοιχεία του παραβιασμένου λογαριασμού σας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου κ.λπ.). Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε στιγμιότυπα οθόνης ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό σας ότι δεν πρόκειται για τον δικό σας λογαριασμό.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ασφάλεια του λογαριασμού: Λάβετε γρήγορα μέτρα αν νομίζετε ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει παραβιαστεί.

Συμπερασματικά

Εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, αναλάβετε γρήγορα δράση. Αρχικά, ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook και βεβαιωθείτε ότι μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Θα πρέπει επίσης να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούνται για το Facebook. Στη συνέχεια, εκτελέστε σάρωση ιών σε όλες τις συσκευές (συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου σας). Τέλος, αναφέρετε τον λογαριασμό ως ψεύτικο ή παραβιασμένο στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook

Προφίλ Συγγραφέα

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Από μικρός μεγάλη αγάπη για την τεχνολογία και το Marketing. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το δικηγορικό μάρκετινγκ και το Digital Marketing με έμφαση στη λεπτομέρεια και την εξέλιξη στα νέα δρώμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Google news