Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα

Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα – 5.140 καταγγελίες σε 8 μήνες

Read Time:52 Second

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στα καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τα οποία έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αναφέρθηκε στα στις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπισή τους και απηύθυνε έκκληση στα θύματα να καταγγέλλουν, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές θα τα στηρίξουν.

“Από τον Οκτώβριο του 2021, έχουν συσταθεί και λειτουργούν 6 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, πέντε στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ 1.200 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για τη διαχείριση αυτών των υποθέσεων” τόνισε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, για όλες τις υποθέσεις που καταγγέλλονται σχηματίζονται δικογραφίες:

“Τα έξι γραφεία στα οποία αναφερθήκατε, έχουν στελεχωθεί με γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι. Ξέρετε πόσα περιστατικά έχουν αντιμετωπίσει στην ελληνική αστυνομία και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρώτο οκτάμηνο αυτής της χρονιάς; 5.140 περιστατικά! Δε μιλάμε για περιστατικά που κάποιος πήρε ένα τηλέφωνο είπε κάτι, μιλάμε για δικογραφίες, για υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη φυσικά”.

Αναλυτικά στο news247.gr/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

δικηγόροι για απάτες Previous post Απάτη – Το Έγκλημα στη Ποινική Δικηγορία
Ληστεία - Κλοπή Next post Ληστεία – Κλοπή – Ποιες οι διαφορές