Εργατικό Δίκαιο - Ανάλυση εις βάθος από τον Δικηγόρο Καμουζή

Εργατικό Δίκαιο – Ανάλυση εις βάθος από τον Δικηγόρο Καμουζή

0 0
Χρόνος ανάγνωσης:1 Λεπτά, 31 Δευτερόλεπτα

Το εργατικό δίκαιο αποτελεί το σύστημα νόμων, που είναι αρμόδιο για την εύρυθμη λειτουργία των εργασιακών σχέσεων που αναπτύσσονται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας. Εξαρτημένη είναι η εργασία, κατά την οποία ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις οδηγίες του εργοδότη αναφορικά με τον τρόπο, χρόνο, τόπο ή το είδος της παροχής εργασίας. Οι εξειδικευμένοι εργατολόγοι στην Αθήνα θα σας βοηθήσουν με απόλυτη ακρίβεια για τις επόμενες κινήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στην εξαρτημένη εργασία, ο εργαζόμενος θέτει την εργασία του στη διάθεση του εργοδότη, δίχως να έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτής, ακόμα και αν λόγω των ειδικών προσόντων του και της υψηλής ή εμπιστευτικής θέσης που κατέχει στην επιχείρηση, συμμετέχει στη λήψη σοβαρών εργοδοτικών αποφάσεων ή διαθέτει περισσότερες διοικητικές πρωτοβουλίες.

Είναι αρκετά σύνηθες στα πλαίσια των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας, να δεσμεύεται η επαγγελματική ελευθερία του εργαζομένου και για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει το ωράριο του, κάτι για το οποίο φυσικά έχει προνοήσει το εργατικό δίκαιο με την επιβολή ορίων στη πραγματοποίηση, υπερεργασίας ή υπερωρίας από τον εργαζόμενο.

Eιδικότερα, ως αορίστου χρόνου εργασία ορίζεται αυτή κατά την οποία οι συμβαλλόμενοι δεν έχουν συμφωνήσει ορισμένη διάρκεια για την παροχή της εργασίας, ούτε η διάρκεια αυτή μπορεί να προσδιοριστεί από το είδος και το σκοπό της εργασίας. Ο ειδικός Δικηγόρος Εργατολόγος Κωνσταντίνος Καμουζής είναι δίπλα σας με αμεσότητα.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου είναι, πως η λύση της εξαρτάται από ένα μέλλον και αβέβαιο γεγονός.

Στον αντίποδα, ορισμένου χρόνου είναι η σύμβαση κατά την οποία οι συμβαλλόμενοι έχουν συμφωνήσει, πως η σύμβαση δε θα εκτείνεται αόριστα αλλά θα έχει ορισμένη διάρκεια, το χρονικό διάστημα της οποίας μπορεί να συνάγεται από το είδος ή το σκοπό της εργασίας. Επισημαίνεται πως δεν απαιτείται καταγγελία, προειδοποίηση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από τα μέρη, όταν παρέλθει το ορισθέν χρονικό διάστημα της συμβάσεως ορισμένου χρόνου.

Διαβάστε  Υπόθαλψη – Παρασιώπηση Εγκλημάτων

Διαβάστε αναλυτικά.

 

Προφίλ Συγγραφέα

Law Support

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *